Цікавий рецепт італійської страви з буряка – смачно, аж пальчики оближеш

Декілька років я працювала на заробітках в Італії. Влаштувалася помічником в один гарний ресторан. Помітила, що клієнти часто замовляють страву “Буряк по-міланськи”. А готується всього з декількох інгредієнтів, які можна купити у кожному супермаркеті.

Ми звикли до того, що готуємо буряк тільки для борщику чи інших салатів. Скоро ж настане пора новорічних свят, а з ними – родинні застілля. Пропоную здивувати гостей такою незвичною закускою!

Інгредієнти:

Буряк – 1 кілограм;

Половинка лимону;

Червона цибуля – 200 грамів;

Гранульований часник – 5 грамів;

Білий перець – 3 грами;

Сіль до смаку.

Спосіб приготування:

Зваріть буряк до стану “аль денте” – приблизно 20-25 хвилин. Після приготування залишили на декілька хвилин, щоб він охолов та не обпікав вам руки.

Залиште овочі у холодильнику на 30 хвилин, щоб все просочилося та потім мав ароматний запах.

Для посипки я нарізаю зелень – кріп, петрушка чи кінза.

Повірте, всі гості були у захваті від такої страви та просили ще добавки.

А вам сподобався такий рецепт? Спробували б приготувати таку страву на свята?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!